Amnesty groep
Eindhoven

Welkom op de site van Amnesty International - groep Eindhoven

 

Amnesty International zet zich sinds 1961 in voor de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Aanvankelijk werd vooral actiegevoerd tegen schendingen die worden begaan door overheden, zoals het opsluiten van gewetensgevangenen, marteling en de doodstraf. Met de jaren breidde Amnesty haar mandaat verder uit en ondertussen nemen ook schendingen door gewapende oppositiegroeperingen en schendingen in de ‘privé sfeer’, zoals huiselijk geweld, een belangrijke positie in. Sinds 2001 vallen ook schendingen van sociale en economische rechten onder Amnesty’s mandaat. We staan regelmatig met een stand op een festival of buurtactiviteit in Eindhoven waar we actie voeren door handtekeningen op te halen en door mensen te informeren over mensenrechten. Maar we geven bijvoorbeeld ook gastlessen over mensenrechten op middelbare scholen, organiseren 'Movies that Matter, hebben een schrijfgroep en dan is er natuurlijk nog de jaarlijkse collecte.  Zie verder de ons verhaal van Amnesty International.

  

Amnesty Eindhoven is de lokale groep van Amnesty International die zich al meer dan 25 jaar inzet voor mensenrechten wereldwijd!

Onze groep bestaat uit zo'n 12 actieve leden van alle leeftijden. Wij kunnen versterking gebruiken! Of je nu twee uurtjes per jaar tijd hebt of elke maand, alle hulp is welkom en hard nodig! Dus heb je zin om je in te zetten voor mensenrechten samen met andere enthousiaste mensen: neem dan contact op via mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je graag meer informatie over Amnesty International in zijn algemeenheid? Dan kun je contact opnemen met het hoofdkantoor van Amnesty International in Amsterdam. Wil je lid worden van Amnesty, dat kan natuurlijk ook!

Amnesty International vindt jouw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens en andere data zorgvuldig en in overeenstemming met geldende wet- en regelgeving ter bescherming van jouw privacy. Hierbij de link naar het privacy-beleid van Amnesty Nederland.

 

Wie zijn wij?

Rol in de groep Naam Mail-adres
Voorzitter                               

Martine Planken

    
Penningmeester

René Luiken

 
Secretaris en webmaster Dick Andriese Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Notulist en webmaster               Martine Planken  
Brieven schrijven  Erik Geelen  
Scholengroep Bernard van Bakel                   
Movies that Matter Paco Reyes  

 

Volg ons ook op Facebook

 

Het schilderij 'Vlucht naar hoop'(2006) van Erzsi Könyves, zie link voor haar site:

 

 

  

 uit brandhaarden vluchten naar het licht van de vrijheid